Vem är kunden bakom kundnumret?

Är det en 35-årig småbarnspappa som älskar att campa på fritiden och som gärna vill ha den senaste och fräckaste gräsklipparen i garaget, eller är det en 55-årig kvinnlig börshaj som älskar att besöka världens alla storstäder när det väl finns en lucka i det annars så fullspäckade jobbschemat?

conzoom ® är ett segmenteringsverktyg som med hjälp av faktisk data, statistik och intervjuer beskriver grupper av människor, deras behov och beteenden. Segmenteringen baseras på data från det nationella registret, SCB och kvalitativa uppgifter från Kantar Gallup.
conzoom ® klassificerar konsumenter över hela Norden och ger dig möjlighet till ett verktyg för hela den nordiska marknaden.

conzoom® innehåller inga personuppgifter på något sätt. Varje datapunkt i segmenteringen används i en aggregerad form. Därför kan segmenteringen aldrig identifiera individer, familjer eller hushåll utan bara avslöja gemensamma drag inom grupper i jämförbara områden. Sverige delas in i små rutor som sedan får målande beskrivningar av vilka som bor där. Den svenska conzoom ® innehåller 10 conzoom ®-grupper och totalt 34 unika conzoom ®-typer så som ”Fredagsmysarna”, ”Första milstolpen” och ”Det goda livet”.

Till skillnad från andra segmenteringsmodeller beskriver conzoom ® varje konsumenttyp, baserat på ett antal parametrar från socio-demografiska egenskaper till mediekonsumtion och föredragen marknadsföringsplattform.

Analys
conzoom ® används med fördel i din analysmodell för att ge den ytterligare en dimension. Checkbiz erbjuder även rena conzoom ®-analyser av ditt kundregister eller mer finfördelat över t ex olika kundgrupper eller produkter. Utöver att du får ökade insikter om din kunder, vad som är viktigt för dem, hur och i vilken kanal du bör kommunicera med dem, ger det dig också en bild av vilka ”tvillingar” det finns till dina kunder.

conzoom ® beskriver bl a:

 • Utbildningsnivå
 • Köpkraft
 • Familjestruktur
 • Intressen
 • Politisk åskådning
 • Aktiviteter
 • Mediekonsumtion
 • Inkomst
 • Geografi
 • Ålder

Läs gärna mer om vårt samarbete med Geomatic och conzoom ®Checkbiz, nu stolt återförsäljare av det nordiska segmenteringsverktyget conzoom®

Vill du läsa mer om vår samarbetspartner Geomatic och hur grupperna ser ut i sin helhet kan du läsa mer på: Geomatic.se

Vill du veta mer om våra tjänster?

Vi berättar gärna mer om våra tjänster och lyssnar in era framtidsutmaningar. Vi hjälper er att nyttja den data som finns på bästa sätt och tar er verksamhet till nästa nivå. 

Skriv till oss nedan, boka in en snabbt teams-möte eller ring på 010-303 73 80 så ser vi till att hitta på något bra tillsammans!

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

 

Vårt huvudkontor ligger iMölndal utanför Göteborg.Vi har även försäljningskontor iStockholm och i Malmö.